Въпроси и отговори

Официален оторизиран сервиз на Fuji, Фуджи в България за ремонт на дигитални фотоапарати и обективи

Често задавани въпроси

Клиент: Вие ли сте официалният оторизиран гаранционен сервиз на Фуджифилм в България? Вие ли извършвате ремонт на фотоапарати Фуджи Фуджифилм Fujifilm Fuji?
Сервиз: Да. Повече информация в За нас.

Клиент: Мога ли лично да предоставя техниката си за ремонт във Вашият офис?
Сервиз: Да, с удоволствие заповядайте! Моля, вижте повече в Контакти.

Клиент: Всички фотоапарати Фуджифилм ли ремонтирате?
Сервиз: Да всички ДИГИТАЛНИ фотоапарати Фуджифилм ремонтираме.

Клиент: Само в София ли имате сервиз? Само в София ли извършвате ремонт на фотоапарати Фуджи Фуджифилм Fujifilm Fuji?
Сервиз: Да, сервизът се намира в София. В други градове няма официален оторизиран сервиз на Фуджифилм. Моля, вижте повече в Контакти и в За нас.

По-долу са въпросите за гаранционната техника

Въпроси свързани с ИЗВЪН гаранционна техника

Клиент: Скъп ли е ремонта на фотоапарат или обектив?
Сервиз: Моля, вижте повече в Цени и Извън гаранционни апарати.

Клиент: Възможно ли е да не успеете да ремонтирате даден фотоапарат или обектив?
Сервиз: Да. Основната причина е че, за определени продукти Фуджифилм (както и всички други производители) спират предлагането на резервни части. За съжаление няма вечно предлагане на резервни части. Другата причина може да е финансово неизгоден ремонт.

Клиент: Мога ли да Ви изпратя извънгаранционата си техника за ремонт?
Сервиз: Да. За Ваша сметка. Моля, вижте повече в Цени и Извън гаранционни апарати.

Клиент: Диагностиката заплаща ли се и кога?
Сервиз: Диагностиката се заплаща предварително, задължително. Вижте повече в Цени и Извън гаранционни апарати.

Клиент: Ако ремонтът е невъзможен или се откажа от него ще ми възстановите ли сумата за диагностика?
Сервиз: Не. Диагностиката е труд на колегите. Ангажимент към Вашата техника. Нашата фирма е направила разходи по приема, обработката и прегледа на техниката Ви. Сумата заплатена за диагностика не се възстановява.

Въпроси свързани с гаранционна техника

Клиент: Имам гаранционен фотоапарат Фуджифилм закупен от България с прилежащите документи. Мога ли да Ви го изпратя за ремонт?
Сервиз: Да. Моля, да ни се обадите за подробностите! Вижте в Контакти, Гаранционни условия и Гаранционни фотоапарати.

Клиент: Имам гаранционен обектив Фуджинон закупен от България с прилежащите документи. Мога ли да Ви го изпратя за ремонт?
Сервиз: Да. Моля, да ни се обадите за подробностите! Вижте в Контакти, Гаранционни условия и Гаранционни фотоапарати.

Клиент: Фотоапаратът ми е гаранционен и е Fujifilm. Мога ли да ползвам безплатен транспорт?
Сервиз: Да, ако се намирате в България.Моля, да ни се обадите за подробностите!

Вижте в Контакти, Гаранционни условия и Гаранционни фотоапарати.

Клиент: Обективът ми е гаранционен и е Fujinon. Мога ли да ползвам безплатен транспорт?
Сервиз: Да, ако се намирате в България.Моля, да ни се обадите за подробностите! Вижте в Контакти, Гаранционни условия и Гаранционни фотоапарати.

Клиент: Фотоапаратът ми е гаранционен и е Fujifilm закупен в България, но се намирам в чужбина. Мога ли да ползвам безплатен транспорт?
Сервиз: Не. Може да ни го изпратите за Ваша сметка до нашият офис. Първо ни пишете. Нашият адрес е в Контакти.

Сервиз: Може да го изпратите до Ваши познати в България и те да го изпратят до нас за наша сметка. Нека първо се свържат с нас. Вижте в Контакти.

Клиент: Фотоапаратът ми е гаранционен и е Fujifilm закупен е от чужбина. Мога ли да ползвам безплатно гаранционно обслужване?
Сервиз: Моля, не изпращайте нищо без предварителен разговор с нас!В зависимост от вида на Вашите документи ще определим какво е възможно. Вижте в Контакти.

Клиент: Фотоапаратът/ обективът ми е гаранционен и закупен е от България, но си изгубих документите. Мога ли да ползвам безплатно гаранционно обслужване?
Сервиз: Не за съжаление. Без документи не можем да Ви предложим безплатно обслужване. Вие може да ремонтирате Вашата техника срещу заплащане. Моля, вижте повече в Цени и Извън гаранционни апарати.

Клиент: Фотоапаратът/ обективът ми е гаранционен и закупен е от чужбина, но си изгубих документите. Мога ли да ползвам безплатно гаранционно обслужване?
Сервиз: Не за съжаление. Без документи не можем да Ви предложим безплатно обслужване. Вие може да ремонтирате Вашата техника срещу заплащане. Моля, вижте повече в Цени и Извън гаранционни апарати.

Клиент: За колко време ремонтирате гаранционната техника?
Сервиз: Съгласно Закона за защита на потребителите това трябва да стане в рамките на 30 дни. Вижте повече в Гаранционни условия.

Клиент: Може ли, да ми ремонтирате гаранционната техника по-бързо?
Сервиз: Законът за защита на потребителите не предвижда такава възможност. Вижте повече в Гаранционни условия.

Клиент: Имам изгубени документи за гаранционната си техника. Може ли да ми издадете нови?
Сервиз: Не за съжаление. Документите свързани с гаранцията се издават само от търговеца еднократно.

Клиент: Фотоапаратът/ обективът ми е гаранционен, но го изпуснах и той се счупи. Мога ли да ползвам безплатно гаранционно обслужване?
Сервиз: Не за съжаление. Не можем да Ви предложим безплатно обслужване. Вие може да ремонтирате Вашата техника срещу заплащане. Моля, вижте повече в Цени, Извънгаранционни апарати и Гаранционни условия.

Клиент: Фотоапаратът/ обективът ми е гаранционен, но го изпуснах във водата и той не работи. Мога ли да ползвам безплатно гаранционно обслужване?
Сервиз: Не за съжаление. Вие може да ремонтирате Вашата техника срещу заплащане. Моля, вижте повече в Цени, Извънгаранционни апарати и Гаранционни условия.

Клиент: Дисплеят на фотоапарата ми се спука. Той има гаранционни документи. Мога ли да ползвам безплатно гаранционно обслужване?
Сервиз: Не за съжаление. Дисплеят не може да се спука сам или по вина на производителят. Вие може да ремонтирате Вашата техника срещу заплащане. Моля, вижте повече в Цени, Извънгаранционни апарати и Гаранционни условия.

Клиент: Обективът на фотоапарата ми се изкриви на страни. Той има гаранционни документи. Мога ли да ползвам безплатно гаранционно обслужване?
Сервиз: Не за съжаление. Обективът не може да се изкриви само или по вина на производителят. Вие може да ремонтирате Вашата техника срещу заплащане. Моля, вижте повече в Цени, Извънгаранционни апарати и Гаранционни условия.

Клиент: Ако установите че, фотоапарата ми е изпускан, мокрен, удрян или разглобяван и той има гаранционни документи. Мога ли да ползвам безплатно гаранционно обслужване?
Сервиз: Не за съжаление. Това не е по вина на производителят. Вие може да ремонтирате Вашата техника срещу заплащане.
Моля, вижте повече в Цени, Извънгаранционни апарати и Гаранционни условия.

Клиент: Ако установите че, фотоапарата ми е с нарушени гаранционни условия и го ремонтирате срещу заплащане, гаранцията възстановява ли му се пак?
Сервиз: Не, търговската гаранция не се възстановява отново. Вие нямате повече гаранция. Вие може да получите гаранция от 30 дни само за отстраненият дефект и тази гаранция е валидна САМО пред нашият сервиз.

Други въпроси

Клиент: Предлагате ли батерии, зарядни, USB кабели и аксесоари за Fujifilm и Fujinon?
Сервиз: Да.

Клиент: Издавате ли протоколи при настъпило застрахователно събитие, документи за бракуване на техника или други протоколи за оценка и статус на Фуджифилм техника?
Сервиз: Да.

Клиент: В София във Вашият сервиз ли извършвате ремонт на фотоапарати Фуджи Фуджифилм Fujifilm Fuji?
Сервиз: Да. Повече информация в За нас.

Можете да ползвате нашата форма за запитване.

Адрес: София 1000, ул. Искър 55 /община Оборище/,  в центъра
Сервизен център за ремонт на електроника БУШОНА ЕООД,
Тел: 02/983-16-01 ; 02/983-63-13;
e-mail: service@fujifilm-service.com

Работно време:
Понеделник до Петък от 09.30ч. до 19.00
Събота от 10.00 до 16.00 ч.

Линк към Европейският портал на Фуджифилм https://www.fujifilm.eu/bg/

Бушона ЕООД е официалният оторизиран гаранционен и извън гаранционен сервиз на Fujifilm в България за ремонт на дигитални фотоапарати Фуджифилим или Фуджи  и обективи Фуджинон.

Договорът за официален оторизиран гаранционен и извън гаранционен сервиз на Fujifilm или Fuji в България за ремонт на дигитални фотоапарати Fujifilm (Fuji) и обективи Fujinon е подписан между Бушона ЕООД България и FUJIFILM Electronic Imaging Europe GmbH Германия.

Посочените марки, модели, софтуер или други търговски названия на продукти в сайта са собственост на FUJIFILM.

Текстовете и материалите в сайта са запазени със Закона за авторското право и сродните му права и са собственост на БУШОНА ЕООД. Използването им без посочване на източника и разрешение на БУШОНА ЕООД е незаконно. Copyright © 2014 Всички права запазени.